Légkondicionáló tisztítása házilag

               

A légkondicionáló otthoni tisztítása fontos a teljesítmény és a hatékonyság fenntartása érdekében. Íme néhány lépés, amelyet megtehet a légkondicionáló egység tisztítása érdekében:

Kapcsolja ki az áramot

A légkondicionáló egység tisztítása előtt kapcsolja ki a készülék áramellátását, hogy megelőzze az elektromos baleseteket.

Tisztítsa meg vagy cserélje ki a légszűrőt

Vegye ki a légszűrőt, és puha kefével vagy porszívóval tisztítsa meg. Ha erősen szennyezett, cserélje ki egy újjal.

Tisztítsa meg a kondenzátor- és a párologtatóegységet

Egy puha kefével vagy kerti slaggal tisztítsa meg a kondenzátor tekercseket, amelyek kívül helyezkednek el. Ügyeljen arra, hogy eltávolítsa az egységen felgyülemlett szennyeződéseket, törmeléket és leveleket. Az elpárologtató tekercsek a légkondicionáló egység belsejében találhatók. Távolítsa el a fedelet, és puha kefével vagy speciális tekercs tisztítószerrel tisztítsa meg a tekercseket.

Ellenőrizze a lefolyóvezetéket

A lefolyóvezeték felelős a kondenzvíz eltávolításáért a készülékből. Ellenőrizze a lefolyóvezetéket, hogy nincs-e benne dugulás vagy elzáródás, és szükség esetén tisztítsa meg.

Tisztítsa meg a szellőzőket

Tisztítsa meg a szellőzőnyílásokat puha kefével vagy porszívóval, hogy eltávolítsa a port és a törmeléket.

Kapcsolja vissza a készüléket

Miután befejezte a légkondicionáló egység tisztítását, kapcsolja vissza a készüléket, és működtesse a készüléket, hogy megbizonyosodjon a megfelelő működéséről.

Jó tanács

A légkondicionáló egységet évente legalább egyszer ajánlott megtisztítani, vagy gyakrabban, ha háziállatokat tart, vagy poros környezetben él. Ha nem tudja, hogyan tisztítsa meg légkondicionáló egységét, érdemes megfontolni, hogy szakembert bízzon meg a munkával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.