Fotocellák elektromos kaputechnikához

A fotocellákat általában elektromos kapurendszerekben használják a biztonság fokozására azáltal, hogy a kapu útjában lévő akadályokat vagy akadályokat érzékelik. Úgy működnek, hogy infravörös fénysugarat bocsátanak ki két érzékelőegység között, és érzékelik a fénysugár megszakadását. Ha egy tárgy vagy személy megszakítja a sugarat, a fotocellák jelet küldenek a kapu vezérlőrendszerének, amely a balesetek vagy károk megelőzése érdekében megállítja vagy visszafordítja a kapu mozgását.

Adó- és vevőegység

A fotocellás rendszerek két egységből állnak – az adóból és a vevőből. Az adó bocsátja ki az infravörös sugarat, a vevő pedig érzékeli a sugarat. Ezeket általában a kapunyílás ellentétes oldalaira szerelik, egymással szemben.

Infravörös technológia

A fotocellák infravörös technológiát használnak a sugár kibocsátásához és vételéhez. Az infravörös fény az emberi szem számára láthatatlan, de a vevőegység érzékeli. A fénysugár általában a talaj fölött egy bizonyos magasságban van beállítva, hogy érzékelje a kapu útjában lévő akadályokat.

Érzékelési tartomány

A fotocelláknak meghatározott érzékelési tartományuk van, amely a modelltől és a gyártótól függően változhat. Fontos, hogy olyan fotocellákat válasszon, amelyek elegendő hatótávolságot biztosítanak a kapu szélességének lefedéséhez és az esetleges akadályok figyelembevételéhez.

Biztonsági szabványok és előírások

Az elektromos kapukhoz való fotocellák telepítésekor alapvető fontosságú a régióra jellemző biztonsági szabványok és előírások betartása. Ezek a szabványok a fotocellák beépítési magasságára, elhelyezésére és funkcionalitására vonatkozó követelményeket határozhatnak meg az optimális biztonság érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.