Siófokon hogyan utazhatunk turistaként?

Sok turista szokta kérdezni: pontosan milyen lehetőségek vannak Siófokon, ha utazni szeretnénk? Mi a legjobb, legoptimálisabb, és melyik megoldásnak mik az előnyei, valamint hátrányai? Érdemes lehet tisztában lenni azzal, hogy egy ilyen turisztikai városban milyen lehetőségeink vannak pontosan.

A tömegközlekedés természetesen lehetséges

Tömegközlekedéssel menni? Semmi akadálya! Nem érdemes úgy gondolni, hogy a tömegközlekedés lehetősége alapból zsákutca. Ha szeretnénk, akkor menjünk ezzel – viszonylag olcsó, és nem kell azon aggódni, hogy nem fogunk a kiszemelt helyre érni, hiszen busszal bárhová elmehetünk, az egész városban megvan a megfelelően kiépített infrastruktúra. A hátránya, hogy idegen utasként ez sokba kerülhet bérlet híján.

 

Autóval is mehetünk: ebben az esetben mindig érdemes arra gondolni, hogy ehhez egy saját gépjárművel kell, hogy rendelkezzünk, akik saját kocsival mennek nyaralni, azoknak ez nem lesz akadály.

A legjobb megoldás talán az, ha hívunk egy helyi taxist. Hiszen, ez csupán 2500-3000 forintunkba fog kerülni, mindenkinek a családban egy buszjegy akár 2000 Ft is lehet. Ennek köszönhetően ez egy viszonylag gyors és költséghatékony megoldás. Ha nem kellene kifejezetten sokszor és sokat utazni, akkor érdemes lehet erre gondolni, mert gyors, kényelmes, és a nyaralást csak emlékezetesebbé teszi.

Mennyit kell erre rászánni?

Érdemes arra gondolni, hogy a nyaraláskor erre is el fog menni minimum pár ezer forintja a családnak. Ez egy olyan plusz költség, amelyet jó eséllyel nem fogunk megúszni, ezért mindenképp legyen erre is egy kisebb összegű tartalékunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.