Legyen mindig egy jó rendszergazda az IT részlegen!

Alapvetően fontos, hogy mindig legyen valaki, aki a cégünkben az rendszerüzemeltetési munkákat csinálja. Nagyon sok vállalat alábecsüli ennek a jelentőségét, fontosságát, és olyan embereket bíznak meg ezen feladatokkal, akik egész egyszerűen nem értenek hozzá – például programozókat, IT fejlesztőket.

Mi a feladata ennek a szakembernek?

A rendszerüzemeltető feladata, hogy a megfelelő architekturális működést folyamatos jelleggel biztosítsa. Ne álljanak le az e-mail kliensek, ne történhessen olyan, hogy egyik pillanatról a másikra megáll egy szervernek a működése. De az is elengedhetetlen, hogy a hálózatok megfelelően, biztonságosan és sérülésmentesen legyenek kiépítve.

Mennyi egy jó IT rendszerüzemeltető díja?

Egy IT rendszerüzemeltető soha nem dolgozik olcsón, majdnem annyit kérnek el a munkájukért, mint a programozók, ha nem többet. Sokszor nincs is elegendő forrása a cégnek egy külön rendszergazdát felvenni, ezért szoktak külsős céget megbízni a feladatokkal.

Érdemes-e inkább külsős embereknek kiszervezni ezen feladatokat?

Ahogy már korábban is tettünk erre említést, ez talán az elképzelhető legjobb ötlet és döntés. A külsős szakember mindenben a segítségünkre lesz, és pontosan át fogja látni, hogy mikor kellene megoldani egy problémát, jellemzően távmunkában is rendkívül profi megoldásokat szoktak nyújtani.

A hardverekhez nem is ért más

Semmilyen másik IT szakember nem ért olyan szinten a hardveres dolgokhoz, mint ő. Ezért sem érdemes azon gondolkodni, hogy ezen feladatokat egy programozónak adjuk ki, ő jó eséllyel el fogja rontani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.