Hogyan hibásodhat meg egy gép?

A gépek meghibásodásának rengeteg különféle oka lehet. Elképzelhető, hogy valamelyiknek a vezérműve romlott el, de az is lehet, hogy az elektronikai berendezés, vagy programvezérlés nem megfelelő.

Akár így, akár úgy: egy gépet mindig meg kell javítani, mert a leállás az nagyon kellemetlen lehet, és a vállalat/cég működésének szempontjából kritikus hibának tekinthető.

Elektronikai hibák

Lehetséges, hogy az elektronikai vezérlés hibásodott meg valamilyen módon. Elképzelhető, hogy a rendszer elektronikája egyszerűen tönkrement, és ennek köszönhető a működésképtelenség. Ez lehet például egy rövidzárlat vagy valamilyen kisülés oka.

Programvezérlés

A programvezérlés nem megfelelősége rendkívül sokféle hibára vezethető vissza. Például tudható be akár annak is, hogy rosszul írta meg a programozó a kódot, de az is problémát jelenthet, hogy maga a beolvasó nem működik megfelelően, ami azt próbálja értelmezni.

Mechanikai meghibásodás

Lehetséges, hogy valamelyik fém alkatrész egyszerűen fáradásos törést szenvedett, és ennek köszönhetően maga a szerkezet hibásodott meg valamilyen módon. Ehhez lehet szükséges a mechanikai diagnosztika, ami egy külön szakterület.

Kik azok, akik foglalkoznak ezzel Magyarországon?

Sok cég nem szeretne erre a feladatra külön szakembert alkalmazni – ez érthető, hiszen nem kell ennyire sokat foglalkozni karbantartással egy vállalatnál. Ezért lehet érdemes külsős partnert keresni a feladatra, aki mindenben a segítségünkre lehet a későbbiek során, és szívesen vállal egy alkalomadtán történő javítást.

Példa – ajánlott cég: https://coware.hu/hu/home-hu/  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.